RSS

Se poartă coada lungă (Long Tail)

17 Mar

The Long Tail sau pe românește „coadă lungă” este un termen definit pentru prima dată de către Chris Anderson în octomrbie 2004. The Long Tail se referă la faptul că un comerciant de produse de nișă poate realiza un profit semnificativ atâta timp cât numărul total al clienților cărora le vinde aceste produse este suficient de mare.

Termenul de Long Tail se referă la un concept  utilizat în procesul de optimizare al unui site pentru motoarele de căutare. Conceptul “Long Tail” desemnează o teorie despre comportamentul de căutare al utilizatorilor de internet,  susținând  faptul că oamenii au tendința, în ultima vreme, să fie foarte specifici atunci când folosesc motoarele de cautare. Astfel, pentru ca să putem fi accesați mai ușor este necesar să folosim cuvinte-cheie  cât mai specifice pentru că în acest mod cresc și șansele să apărem în primele pagini de căutare.

Este esențial de știut că din ce în ce mai puțini utilizatori tastează un singur cuvânt în formularul de căutare. Creșterea exponențială a numărului de pagini web cât și o mai bună cunoaștere a motoarelor de căutare explică acest fenomen. Această tendință are ca și consecință dezvoltarea de milioane de combinații posibile de cuvinte de căutare. Astăzi, sunt din ce în ce mai frecvenți utilizatorii care tasteaza 3 sau chiar 4 cuvinte în formularul de căutare. Studiile arată că, aproximativ 14% din internăuți introduc un singur cuvânt în motoarele de căutare, pe când 60% dintre ei preferă căutari ce se compun din 3 cuvinte sau chiar mai multe cuvinte. Tendința continuă să fie mărirea numărului de cuvinte ale căutării.

long-tail

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 17, 2013 in PR

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: