RSS

A devenit Myspace, istorie ???

25 Mar

images

MySpace este un site web de tip așa numit social foarte popular care oferă utilizatorilor posibilitatea creării unei rețele internaționale de prieteni, profiluri personale, bloguri, grupuri, fotografii, muzică și videoclipuri. Sediul MySpace se află în Beverly Hills, California, Statele Unite. Face parte din fenomenul din internet numit “Web 2.0”.

MySpace, rețeaua socială odată preferată de adolescenți din toată lumea, a avut o ascensiune fulminantă și o cădere la fel de rapidă. Manegementul prea grăbit, dorința de a face prea multe dintr-o dată, dar și lipsa de interes a șefului NewsCorp au dus într-un final la îngroparea rețelei sociale în uitare, iar locul său a fost luat de rivalul Facebook.

Dacă în 2008, când era foarte populară, rețeaua avea aproape 75 de milioane de vizitatori unici în fiecare lună, în mai 2011 Myspace avea cu 34 de milioane mai puțin. Odată cu utilizatorii, au plecat și cei dispuși să investească în publicitate: dacă în 2009, compania avea venituri de 470 de milioane de dolari, acum mai aduce doar 184 de milioane de dolari.

Câteva dintre criticile aduse Myspace sunt:

  •  Mai multi sefi, mai multă birocrație ;
  •  Profitul, pus înaintea utilizatorului ;
  •  Aplicații prea multe și inutile ;
  •  Probleme de securitate și spam .

Rețeaua MySpace a fost cumpărată în anul 2005 de compania media News Corporation eţinută de Rupert Murdoch pentru suma de 580 de milioane de dolari și vândută în 2011 pentru 35 de milioane de dolari.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 25, 2013 in PR

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: