RSS

Comunicatele de presa in format video

05 Apr


Comunicatul de presă în format video (VNR – Video News Release) reprezintă un foarte bun exemplu pentru modul în care tehnologia a influenţat mesajele în relaţii publice. Odată cu dezvoltarea tehnologiei video, VNR-urile au devenit, începând cu anii 1980, versiunea video a obişnuitiului comunicat de presă tiparit. Deşi a început sub forma unor videoclipuri promoţionale create de amatori, trimise la anumite televiziuni cu scopul de a apărea în ştirile de seară, VNR a devenit un instrument digital sofisticat al relaţiilor publice şi o parte frecventă a ştirilor difuzate la TV, în special la nivel local. Mai apoi, noile tehnologii au permis distribuirea mult mai eficientă a VNR-urilor în format digital prin satelit sau alte tehnologii tip broadband. Jurnaliştii pot viziona sau descărca un VNR online înainte de a se decide dacă să-l folosească sau nu.

În cadrul CBS Newspath, VNR-urile sunt transmise digital într-o zonă separată şi sunt identificate ca fiind un feed VNR, explică John Frazee, Senior Vice President CBS News Services, într-un interviu telefonic din 10 ianuarie 2006. CNN Newsource are un proces similar de a verifica formal VNR-urile înainte de a fi acceptate în transmisie. VNR-urile trebuie să corespundă unor cerinţe de format, inclusiv să se asigure că scenariul aprobat corespunde videoclipului trimis.

Modalitatea de transmitere digitală a VNR-urilor a permis o determinare mult mai precisă a cât de răspândită este utilizarea acestora.  Un astfel de sistem electronic este SIGMA al Nielsen Media Research, care urmăreşte utilizarea VNR-urilor în toate cele 210 canale TV din SUA. “Deoarece SIGMA adaugă un cod activ în VBI (Vertical Blanking Interval – invizibil pentru ochiul uman),” Nielsen Media Research raportează că “tehnologia recunoaşte şi înregistrează electronic fiecare transimisie a acestora din întreaga SUA, cu o acurateţe de peste 95%.”

descărcare

VNR-urile se transformă rapid în această era digitală. Lamoureax de la West Glen Communications observă: “VNR-urile se vor transforma într-o formă de marketing ce va fi disponibilă şi pe aparatura portabilă, precum telefoanele mobile sau alte tehnologii.” Poate, şi mai important, nu va mai fi nevoie să transmitem aceste videoclipuri prin canalele de ştiri, din moment ce ele sunt deja disponibile online. Vizionarea lor este mai uşor de măsurat online, iar consumatorii le pot gasi mai uşor prin canalele de căutare ca Google sau Yahoo. De fapt, apariţia unor site-uri precum YouTube permite organizaţiilor să comunice direct cu publicurile lor fără filtrele media tradiţionale.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 5, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: